Camera de Comerț și Industrie Gorj

Bine ați venit!!!

Acest site este creat din dorinta de a veni in intampinarea celor care doresc informatii despre noi, despre membrii nostri, despre mediul de afaceri gorjean, despre intregul mediu de afaceri. In aceste pagini veti gasi detalii privind serviciile pe care vi le oferim, avantajele de care beneficiati in calitate de membru al Camerei de Comert si Industrie Gorj, despre evenimentele pe care le organizam pentru promovarea mediului de afaceri gorjean, alaturi de multe alte informatii utile activitatii pe care o desfasurati.

 

 

Arbitraj comercial

Image 01

FORMULAR DE COMPROMIS

 

Curtea de Arbitraj de pe lânga Camera de Comert si Industrie Gorj organizeaza arbitrajul comercial.
Tribunalul arbitral solutioneaza litigii derivând din contracte comerciale.
Pentru ca solutionarea unui litigiu comercial sa fie în competenta Curtii de Arbitraj este necesar ca, în contractele comerciale sa fie inserata o ''clauza compromisorie'' din care sa rezulte fara echivoc dorinta partilor de a supune arbitrajului eventualele litigii. În lipsa acestei clauze, se încheie, ulterior contractului, un ''compromis'' prin care sa se convina ca litigiul ivit între parti sa fie solutionat pe calea arbitrajului.
Solutionarea litigiilor de catre tribunalul arbitral are urmatoarele avantaje:
*simplitatea procedurii. Procedura în fata arbitrajului este mai simpla decât în fata instantelor judecatoresti.
*timbrajul redus.
*confidentialitatea. Procesele arbitrale nu au publicitate decât daca partile o doresc, în timp ce, la instanta de drept comun, procesele sunt publice.
*specialitatea arbitrilor. Arbitrii sunt specialisti în domeniul juridic, economic ori tehnic, având o recunoscuta experienta în activitatea economica.
*hotarârea arbitrala are efectele unei hotarâri judecatoresti definitive.
*procedura permite partilor sa-si aleaga arbitrii.

CORPUL DE ARBITRII AI CURTII DE ARBITRAJ
de pe langa CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE GORJ

Manta Pantelimon - Presedinte
Bodislav Mariana - Vicepresedinte
Prafan Marin - Vicepresedinte


Ciobanu Emanoil- Bojinca Moise- Grebla Toni Mihail- Grebla Mihaela- Buciu Liviu- Motataianu Stefan- Brailoiu Liviu- Draghici Cristian- Ulmet Emil- Andrei Patru- Somacescu Simona- Nanescu Laurentiu- Dondera Anca- Cruceru Nicolae- Lupulescu Cristina- Draganescu Cezar- Diaconu Ana-Maria- Pungan Mihaela- Hodorog Elena- Grindeanu Ion- Raicea Monica- Popescu Bejat Olga- Baloi Cosmin- Dondera Florin- Busan Augustina- Trancau Vasile- Mota Maria- Chende Ciprian Dumitru- Rînculescu Maria

ASISTENTI ARBITRALI
Busan Augustina
Rînculescu Maria

 

 

 

Stiri Mediafax.ro

 

Stiri Finanțare.ro